Variacions

Compartir

‘Variacions’ és un projecte de curs que dura un curs acadèmic i que té l’objectiu d’empoderar els alumnes tot plantejant-los una experiència poètica de gran valor i responsabilitat. Així doncs, la Fundació fa un encàrrec professional a un o més grups-classe de diferents centres educatius amb l’objectiu de convertir-nos en agents actius en el procés de desenvolupament de projectes culturals rigorosos i de qualitat.

La iniciativa va començar el curs 2018-2019 amb la participació de tres escoles que ens van ajudar a repensar els itineraris i activitats a l’aire lliure que la Fundació Joan Brossa ofereix a infantil i a primària. Es tractava de les escoles Mas Rampinyo (Montcada i Reixac), Mossèn Jacint Verdaguer (Barcelona) i Isabel de Villena (Esplugues de Llobregat). Durant el curs 2019-2020 es va realitzar el mateix procediment amb l’Institut Milà i Fontanals (Barcelona) i de cara a aquest curs hi ha prevista la participació de l’Institut Ernest Lluch (Barcelona) per tal de revisar les rutes literàries que oferim a secundària. També en el marc del curs 2020-2021 volem fer un procés de variació de la proposta educativa ‘Arbust Brossa’ descrita a la secció de ‘Mirades’.

Per tal de desenvolupar aquest projecte, es plantejaran diverses sessions formatives a les aules dels grups-classe participants per tal d’articular els diferents itineraris. Aquesta iniciativa pot ser entesa com un projecte de curs de llarga durada, adaptable al calendari dels centres participants.

El desenvolupament d’aquest projecte serà gratuït i els centres educatius que hi participin no hauran de pagar per cap dels serveis oferts. Com a contraprestació, es demanarà que els centres participants treballin de forma activa en el desplegament del projecte.

El tipus i el número d’encàrrecs que es realitzarà durant cada curs escolar dependrà dels projectes que estigui desenvolupant la Fundació en aquell moment.