Shalom Judith
Shalom Judith

Una creació d’Alejandra Jiménez Cascón
Companyia Aleteo Teatro

Compartir

Judith i Hugo, ella de família jueva, ell de pare militar alemany, es coneixen en la seva infància als carrers de Berlín dels anys 20. Malgrat pertànyer a famílies totalment oposades, comencen una relació que transitarà des de la més tendra amistat a l’amor més passional, i que es veurà truncada en esclatar la guerra i tot l’horror que aquesta implicarà amb si. Una història d’amor entre dues persones condemnades a ser enemigues que busquen desesperadament fugir de l’odi i poder continuar estimant, tant l’altre, com a si mateixos.

CONTEXTUALITZEM LA CREACIÓ
Després de 7 anys i 180 funcions de l’espectacle Blanca desvelada l’equip d’Aleteo Teatro estrena nou espectacle amb el títol de Shalom Judith. Per al nou projecte repeteix fitxa artística amb Alejandra Jiménez Cascón com a autora, única actriu i líder del projecte. Novament la directora Montse Bonet serà la responsable d’afrontar aquest nou repte sent aquest el tercer unipersonal que realitzaran juntes. En producció, comunicació i distribució continuarem trobant a Natàlia Boronat i en disseny de llums a Natàlia Ramos, aquesta vegada al costat de Lluís Serra, tots dos continuaran comptant amb l’ajuda de Rubén Ruiz com a tècnic de llums i so. La novetat arriba amb la banda sonora original, composta per Alba Rubio Pons sens dubte una aposta forta que arriba afegint capes i profunditat al text. Per al disseny de l’espai escènic, Ángel Grisalvo en serà l’encarregat amb l’assessorament de Bibiana Puigdefàbregas.
Shalom Judith manté l’estil i marca de la casa d’Aleteo Teatro oferint un teatre essencial, que es nodreix sempre de l’escola Lecoq i que busca acariciar i alhora sacsejar l’espectador apel·lant a les sensacions més primàries i més universals. L’autora continua recorrent al seu univers sensible i posa la seva escriptura en la culpa, el perdó i l’amor incondicional, proposant que anul·lem el judici moral per a mirar més endins i connectem amb el més profund d’aquests éssers humans. Tot això amb un ritme trepidant i un llenguatge molt cinematogràfic que donarà lloc a una història on transcorren més de 50 anys amb una única actriu que a penes abandonarà l’escena.
Aquesta vegada aquest exercici dona lloc a una història d’amor els protagonistes de la qual desperten tendresa i commoció en un context que els és hostil intentant curar unes ferides que creuen insalvables.