#Brossa Dei Furbi
#Brossa

Gemma Beltran amb la companyia Dei Furbi

Compartir
  • L’obra de Joan Brossa és el punt de partida de #Brossa, el nou projecte de Gemma Beltran amb Dei Furbi. La companyia ha escollit “hashtag” per la particularitat màgica que el símbol numeral (#) presta a la paraula que el segueix. Una etiqueta de metadades que obre un món: l’univers brossià.
  • Amb una estructura que reinterpreta el teatre musical, Hashtag Brossa parteix de l’obra de l’artista i esdevé una finestra oberta a la seva poètica, amb el desafiament formal que això comporta. Combinant teatre i música composta i arranjada per ser interpretada només amb la veu, l’espectacle proposa una travessa a la recerca de l’ànima de l’artista, que roman encriptada dins el seu inventari.

 

#BROSSA és el nou projecte de Gemma Beltran amb la cia. Dei Furbi en coproducció amb el Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa. L’obra de Joan Brossa és una finestra oberta i el punt de partida per aquest nou projecte amb el desafiament formal que proposa la seva poètica. Una travessa a la recerca de l’ànima de l’artista a partir de la seva obra.
Aquest projecte s’endinsa en el món i la manera de mirar brossiana, s’amara de la seva poesia escènica i emergeix amb la mirada fresca que caracteritza l’univers Dei Furbi. La companyia s’acosta al seu surrealisme i teatralitat, però també a l’actitud de l’artista com observador implacable. Gemma Beltran, s’hi aboca en els materials de manera rigorosament lúdica amb la companyia per tal de descobrir nous llenguatges subversius amb el joc i la imaginació com a divisa.

CONTEXTUALITZEM LA CREACIÓ
Els diferents espectacles que ha dirigit Gemma Beltran amb la companyia dei Furbi han suposat una revisitació d’obres clàssiques -entre d’altres L’illa dels esclaus, La flauta màgica, Don Giovanni, La Finta Giardiniera (amb l’IOA de Bèlgica), Oklahoma, La Metamorfosis, El castell, etc.- que parteixen d’una abrasió del text i la música, confrontat a la immediatesa de la presència corporal dels actors. El riure neix quan al cos se li treu gravetat. A Catalunya, hem tingut la sort de tenir un mestre per a això: Brossa ens ha ensenyat a llevar-li gravetat als objectes i les paraules.

MATERIALS DE PREMSA