II SIMPOSI INTERNACIONAL JOAN BROSSA: ELS ARBRES VARIEN SEGONS EL TERRENY

20.10.2019 Pensament
Compartir      

Organitzat pel grup de recerca de la Universitat de Barcelona ‘Poció. Poesia i Educació’ i dirigit per Glòria Bordons, tindrà lloc els dies 7 i 8 de novembre a l’Institut d’Estudis Catalans.

El darrer acte vinculat a la necessitat de donar a conèixer Brossa a l’estranger serà la celebració del ‘II Simposi Internacional Joan Brossa. El arbres varien segons el terreny’, un programa organitzat pel grup de recerca de la Universitat de Barcelona ‘Poció. Poesia i Educació’ dirigit per Glòria Bordons, que tindrà lloc els dies 7 i 8 de novembre a l’Institut d’Estudis Catalans.

En aquesta ocasió es planteja un Simposi amb tres eixos transversals que trenquen amb la divisió entre paraula, imatge i acció i que també volen trencar, en part, amb l’estructura acadèmica més convencional dels congressos. Amb l’objectiu de construir unes noves bases per als estudis sobre Joan Brossa i fer-ne una actualització, es planteja fer una trobada internacional d’experts amb un triple ventall d’objectius, que alhora seran els eixos temàtics del Simposi:

• Relacionar Brossa amb el món cultural del seu moment, tant el de Catalunya com el de més enllà de les nostres fronteres.
• Impulsar noves lectures de Joan Brossa, tot contrastant com s’ha llegit i com es llegeix ara.
• Debatre sobre el fet creatiu a partir de Brossa: quins artistes o poetes actuals se’n consideren deutors i per què.

Aquest simposi, que comptarà amb la presència d’estudiosos i joves creadors, vol rellegir l’obra de Brossa en clau actual i potenciar la participació dels assistents a partir de l’organització de càpsules creatives. A més, el simposi ha programat el panegíric a Brossa Cartografía de una desaparición de l’uruguaià Sergio Blanco a l’Escenari Joan Brossa i una processó performàtica a partir de peces de Brossa pels carrers d’El Born, la seu de la Fundació Joan Brossa i el Museu Picasso dirigida per l’artista visual i escènica nord-americana Emily Mast amb la participació d’alumnes de l’ERAM (Escola Universitària de la Universitat de Girona).

El congrés, totalment gratuït, també comptarà amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, del Vicerectorat de la Universitat de Barcelona i del Ministerio de Cultura y Deporte i el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades. La inscripció és obligatòria.

DESCARREGUEU-VOS EL PROGRAMA

També et pot interessar